Pirinçli Pırasa Yemeği

Türk mutfağının vazgeçilmezi Pirinçli Pırasa Yemeği, OlioVilla ile bir başka...

Servis Adedi 4-6 Kişilik
Hazırlama Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika
Malzemeler
  • 500 gr pırasa
  • 1 adet ince havuç
  • 3 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı OlioVilla Riviera Zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç
Hazırlanışı
  1. Zeytinyağı tavaya alınır. İçine domatesler rendelenir ve salçayla birlikte kavrulur.
  2. 3-4 dk sonra pırasa ve havuç eklenir ve bir süre kavrulur.
  3. Sonra pirinç eklenir bir süre de pirinçle kavrulduktan sonra suyu ve tuzu eklenip tencerenin ağzı kapanır.
  4. Önce orta ateşte bir süre sonra altı kısık şekilde sebzeler ve pirinçler pişip suyla özleşene kadar pişirilir.
  5. Üzerine limon gezdirerek sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...