Anadolu'nun en lezzetli yemeklerinden Patlıcan Pilavı'nı bir de Oliovilla Riviera zeytinyağı ile yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
1. Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
2. Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde OlioVilla zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
3. İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun.
4. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın.
5. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
6. Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış patlıcanları ilave ederek üzerini bir bez veya kağıt havluyla kapatın ve demlenmeye bırakın. Ilık veya soğuk servis edin.
Afiyet olsun.