Zeytinyağlı Enginar

Bayıla bayıla yediğimiz Türk mutfağının nefis lezzetlerinden Zeytinyağlı Enginarı bir de Oliovilla ile denemelisiniz.

Servis Adedi 8 Kişilik
Hazırlama Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 1 Saat
Malzemeler
  • 1/2 su bardağı Oliovilla Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

1. Bir tavada yarım su bardağı OlioVilla zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

2. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.

3. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.

4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su,  1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.

5. Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.

6. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın. Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.